Sanayi Tesisleri








TESİSLER ve FABRİKALARDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM

ÜCRETSİZ KEŞİFLERİNİZ İÇİN RANDEVU ALINIZ.

AKILLI TESİSLER


Konuşan Tesisler
Konuşan Makinalar


ULUSLARARASI ARAŞTIRMA SONUÇLARI ;

Dijital Dönüşüm ; 

Yüksek Kaliteli Ürün ( Satınalma Personellerinin ilk Tercihi )
Yüksek Verimlilik ( Tesis Yöneticlerinin İlk Tercihi )
Enerji Tasarrufu ( Tesis Bütçe Finans Yöneticilerinin İlk Tercihi )
İzleme ve Anlık Rapor( Yöneticilerin İlk Tercihi )

Bağlantılı fabrika; Tesis Makine otomasyonunu ve kurumsal IT yi sorunsuz bir şekilde entegre ederek ilgili verilerin çoğaltılmasına, toplanmasına ve değerli veri , yapay zeka ile Akıllı Tesis olanak tanır

Akıllı fabrika; akıllı veri analizi ve değerlendirme özellikleri sağlayarak kestirimci bakım, süreç iyileştirmeleri ve kaynak, enerji ve atık unsurlarının azaltılması hedeflerini hayata geçirir

Kollaboratif fabrika; insan ve makine arasındaki etkileşimi daha da geliştirerek, insanın sezgisel, esnek, bilgili ve adaptif yetenekleri ile makinenin tekrarlanabilirlik, doğruluk, güç, hız, otonomi ve bağlantı yeteneklerini bir araya getirir

Mobil robotlar, "Akıllı Fabrikalarda" üretimi hızlandırıyor 

Kaynak Teknolojileri ;

Otomotiv ve yan sanayiden den ,Beyaz eşyadan ağır sanayine Kaynak teknolojisini kullanarak üretimin kalitesini arttırıp; düşük enerji sarfiyatı ile maliyetini azaltan özel sistemler kuruyoruz.

Montaj Hattı Uygulamaları 

Size Özel Uygulama yazılımı ile baştan sona bir montaj hattı tasarlıyabiliyoruz. Tasarımını yaptığımız hatların kurulumunu en kısa sürede tamamlayıp verimlilik amacı yüksek olan hatları kuruyoruz.

Lineer Modüller 

Trigerli, krameyerli ve vidalı kompakt çözümler ile hıza, yüke ve stroğa göre çözümler üretiyoruz. Kullandığımız modüllerde yardımcı ürünler ile yüksek kaliteyi ve çözümü sunuyoruz.

Kartesyen Sistemler Robotlar

Farklı ihtiyaçlar için özelleştirilebilen mega kartezyan robot çözümleriyle üretim verimliliğini arttırmak. Geliştirdiğimiz modüler çözümlerle ihtiyaca yönelik çözümler üretiyoruz.

Transfer Sistemler

T4 serisi robotlar, dinamik servo motorları ve kalite kontrol uygulamalarındaki uzmanlığımız sayesinde her koşulda sorunsuz çalışan transfer sistemleri yapıyoruz.

Kontrol Elektrik Sensör Sinyaller

Elektromekanik silindirler pnömatik ve hidrolik silindirlere göre daha yüksek performanslı bir alternatif ve enerji verimliliği sunar. Yüksek güçlerde de bu aktüatörlerden faydalanılabilir.

PLC Otomasyon Sistemleri

Endüstriyel otomasyon alanında kaliteli ürünlerin yetkili servis ve bayiliğini üstlenen firmamız, satış sonrası teknik destek ve tecrübelerini müşterileri ile paylaşmaktadır. TTG  Endüstriyel otomasyonda; 

PLC, programlanabilir emniyet röleleri, ışık bariyerleri, sensör ve yan ürünleri ile, tahrik gruplarında ise; Robot, Servo sürücü-motor, Elektrikli kaynak, vidalayıcı, doğrusal hareket sistemleri, redüktör ve bağlantı ekipmanları, hidrolik ve pnömatik projelendirme ve ürün tedariğini Tam çözüm sağlamaktayız

EC 61313-3 standardına sahip, piyasada tanınan marka PLC lerin tedariği ve satış sonrası hizmetlerinin yanı sıra, en yaygın protokollere (Profinet, Profibus, EtherCat, Ethernet/IP ve SercosIII) sahip herhangi marka bir PLC ile, tüm ürünlerimizin haberleşmesini sağlıyoruz. Ürünlere özel hazırladığımız program alt yapı (Robotlar, Servo sürücü, RFID, PID v.b.) uygulamalarını müşterilerimize açık kodlu olarak paylaşıyoruz. Yüksek güvenlik standartlarıyla devreye aldığımız tüm sistemlerde, başta işçi güvenliği olmak üzere, makine ve ürün güvenliğini de aynı ölçüde önemsemekteyiz. Bu alanda, beyaz eşya, otomotiv, demir çelik, gıda ve imalat sektörlerindeki lider firmalara aktif olarak ürün tedariği ve satış sonrası hizmetlerimiz devam etmektedir.

Servo sistemler

Üretim hatları veya yardımcı sistemler konusunda anahtar teslim makineler yapmaktayız. Ağırlıklı, yapıştırma, gruplama, transfer, taşıma, kesme, yazıcı markalama ve paketleme sistemlerinde anahtar teslim, tasarım proje ve devreye alma hizmetlerini vermekteyiz. Fabrikamızda, deneyimli kadromuz ile tüm aşamalarını kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz projelerimizde, müşteriye özel çözümler sunarak, ekonomik sistemler üretiyoruz. Yüksek kaliteli ürünler kullandığımız tüm projelerimizde garantili ve yüksek güvenlikli ekipmanlar kullanılmaktadır.

Pnömatik sistemler 

Mekatronik Sistemler
Otomasyon Sistemleri ve Elektronik Sanayi
Robot Teknolojileri  
Haddeleme, bükme ve çekme gibi şekil verme işlemleri öne çıkan sektörlerdir.
Demir çelik sektöründeki tecrübemiz gerekse robotik otomasyon alanındaki örnek projelerimizle pnömatiğin kullanıldığı her alanda proje, satış  ve satış sonrası teknik destek sunabilmekteyiz.

Direnç Kaynak Teknolojileri 

Orta frekans (MFDC) kaynak sistemleri ile daha az enerji harcayarak, daha kaliteli sonuçlar elde edilebilmektedir. Sağladığı enerji tasarrufu ile ön yatırım maliyetini kısa sürede amorti eden MFDC kaynak sistemleri, günümüzde en çok tercih edilen direnç kaynak sistemleridir. MFDC sistemlerde, Akım, Gerilim, Direnç (UIR) regülasyonlu Adaptif kontrol uygulaması da yer almaktadır. Bu uygulama ile değişken ortamlarda bile ilk günkü kaynak kalitesi yakalanmaktadır.  Montajı ve devreye alması dakikalar için gerçekleştirilen adaptif kontrol uygulaması yüksek kalite istenen üretim hatlarında kullanılmaktadır.

AC ve MFDC sistemler ile Punto, Projeksiyon ve Dikiş kaynak işlemleri yapılabilmektedir. Bilgisayara yüklenen uygulama ile veya harici panel kullanarak programlanan kaynak ünitelerimiz, basit ve karmaşık kaynak işlemlerinde en yüksek kaliteyi sağlamaktadır. Hazır robot alt yapısı da yer alan kaynak ünitelerimizde, farklı tabancalarla çalışma imkanının yanı sıra, yaygın protokol desteği ile PLC kontrollü çalışabilmektedir. Harici Ethernet kartı seçeneği ile çok sayıda üniteye bilgisayar ile bağlanmak mümkündür.

Vidalayıcı ve Sıkıcı Sistemler

Otomotiv ve montaj endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörde elektrikli vidalayıcı sistemleri görmek mümkündür. Vidalamada kalitesinde hassasiyet ve süreklilik, ürün kalitesini doğrudan etkilemektedir.  Elektrikli vidalayıcılarla, pnömatik vidalayıcılara göre daha kaliteli sonuç elde edilirken, %50 enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

HKTM, tedarik ettiği elektrikli vidalama üniteleri ve sıkma aletleri ile geniş bir kullanım alanına hitap etmektedir. Vidalayıcı üniteleri, yaygın protokollerde haberleşme desteği verirken, genişletilebilir el üniteleri seçenekleri ile her sektöre uygun çözümler sunabilmekteyiz. Manuel, yarı otomatik veya tam otomatik genişletilebilir el aletleri ile değişken üretim hatlarında bile en kesin çözümü sunabilmekteyiz.

Otomotiv sektörünün kullandığı VDI/VDE 2862 bağlantı standardına sahip vidalayıcı ünitelerimizdeki, sezgisel programlama ara yüzü ile manual istasyonlarda bile yüksek kalite standartı yakalanmaktadır.  Ayrıca her sıkma işlemi için raporlama özelliği ile kalite kontrolü en üst düzeyde sağlamak mümkündür.
Sensörler, RFID & Fieldbus

Günlük yaşantımızda otomatik kapılardan , otomobil park sensörlerine kadar kullanım alanı bulan sensörler güvenlik , enerji tasarruf, düşük maliyet, basit çözüm yöntemleri sunduğu gibi endüstriyel alanda da benzer şekilde çözümler getirmektedir.

Kurulmak istenen bir sistemde sıcaklık , basınç, akış , eğim, uzunluk, metal vb. gibi bir çok alanda algılama  gerçekleştirebiliyoruz. Dilersek makine veya sistem ihtiyacına göre farklı algılama teknik / ürünleri ile  aynı iş için farklı çözümler sunarak , maliyet , güvenlik, basitlik gibi konularda opsiyon getirebiliyoruz.

RFID

Radyo Frekanslı Tanıma (Radio Frequency Identification-RFID) teknolojisi, canlı ve cansız her türlü nesnenin dokunmadan belirli bir  mesafeden tanınmasında ve izlenmesinde kullanılır. Oldukça eski bir teknoloji olan RFID nin kullanımı, İkinci Dünya Savaşı yıllarına kadar uzanmaktadır.

RFID teknolojisi 3 temel bileşenden oluşur:
RFID Etiket
RFID Yazıcı / Okuyucu
Programlama Aracı

Günümüzde RFID teknolojileri giderek artan büyük bir oranda dünya genelinde ve ülkemizde yaygınlaşmakta ve birçok sektörde kullanılmaktadır. Otomotiv, akaryakıt, lojistik, perakendecilik, tarım, sağlık, ilaç, tekstil, finans, bankacılık, enerji, kamu, üretim, güvenlik, turizm gibi birçok sektörde geniş uygulama alanlarında aktif ve yaygın olarak kullanılmaktadır.RFID teknolojiler operasyonel maliyetleri oldukça azaltmakta, iş akışlarını hızlandırmakta, verimliliği ve karlılığı artırmaktadır.Tasarlamak istediğiniz sistemlere alternatif olarak sunabileceğimiz RFID teknolojisiyle daha hızlı, takip edilebilir, prosesinizi insan faktöründen bağımsızlaştıran güvenilir çözümler ile destek sağlayabiliyoruz. Kuracağımız sistemlerde istenilen her an ürününüze ait üretim bilgilerine ulaşabilir , Üretim zinciri içinde uygulama yapacak görevlilerin yapabileceği hataları  engelleyebilir, üretiminizi daha verimli hale getirebilir, stoklama bilgilerinizi  hatasız olarak girilebilirsiniz.

Hareket Kontrol Uygulamaları

Sürücü tabanlı sac sürme, açıcı ve uçar makas sistemlerinin yanı sıra; dilme, transfer, gruplama, yazıcı, markalama kaynak sistemlerinde de çözümler sunmaktayız.

MEKANİK ÜRÜNLER

Dozajlı Enjeksiyon Sistemi
Besleme Pompaları
Hortumlar
Malzeme Uygulayıcı (Valf veya tabanca)
Akışkan Düzenleyici
Yağlama Sistemleri
Güç Akım sistemleri Kaplin Tork
Montaj sistemleri manuel üretim sistemleri ve TS1, TS2, TS5 ve Varioflow, Active Mover Transfer sistemleri
Doğrusal Hareket sistemleri
sektörler:
Beyaz eşya da, Yapıştırma, gruplama, kalite kontrol ve kaynak hatları ile sac sürme, dilme, transfer sistemleri,
Otomotiv de Robotlu ve manual MFDC Kaynak sistemleri, boya hatları, transfer ve kalite kontrol uygulamaları,
Demir Çelik te, Ark ocakları, Pota ocakları projeleri, Enerji Saving, hidrolik pres, uçar makas, sac sürme, dilme hattı otomasyonları,
Gıda da, dolum, paketleme, transfer ve gruplama sistemleri,
ve tüm bu sistemlerin revizyonlarını gerçekleştirmekteyiz.

Planlanladığınız Üretimlerin , En Az Maliyet ile Üretmenizi , 
PlanlaMAdığınız Üretimlerin Ne olursa olsun Üretmemeniz ,
Kesinlikle Hatalı Ürün Üretmemeniz ,
Gereksiz Stok Üretmemeniz ,
Önemli İnsan Hataları önlemek, 
Verimsiz Tüm Akışları kaldırmak,
Makine ve Tesis Ön Önleyici Bakımlar ile Durma Sürelerini düşürmek,
Zaman ve Kaynakların tam kullanımları
Üstün Kaliteli Ürün Üretmek
Düşük Stok Maliyetleri ve Lojistik
Finans
ERP CRM optimizasyonu
İzlenebilir Tesis
Özel Yönetici Anlık kolay ulaşılabilir Raporlar

Büyük Küçük Makine Sistemler ve Nesnelerin herbir fiziksel sistemlerin Konuşması ,
Siparişten , Hammadde Tedarik , Üretimden , Stok Lojistik ve Finans ile sonuçlanan İş ,
Tüm Süreçler sonunda Kısa ama Net Yönetici Özetleri ,

Tesiste ;

Üretim tesisleri ile uçtan uca tüm birimler arasında gerçek zamanlı olarak veri ve bilgi alışverişleri ve işlenme ,
Ürün tasarımı, geliştirilmesi ve üretilmesi için gerekli veri ve bilgi ,
Plansız Hammadde ve kaynak tüketimi bitirmek , 
Verimlilik ile en az Enerji Tüketimi ,
Kendi kendini organize eden ve üretim yöntemleri sayesinde üretim süreçleri
Enerji, İnsan, Makine Yatırımlar planlama 

Robotlar ,

Öğrenebilir Makinalara Dönüşüm 
Yapay zeka üretim süreçleri
İş sağlığı ve güvenliği Robotlar , Akıllı Sistemler ile sağlanarak azaltılmak 
Çalışma saatleri düşürmek
Endüstri 4.0 a uyum sağlayan firmaların küresel pazarda payı büyümekte, üretim sanal dünya ile daha iç içe geçmeye başlamaktadır.

Özetle ;

Makinalarınız eklenecek Sensörler ile Iot ( Nesnelerin İnterneti ) formu ,
Makinalarınızdan alınan du bilgiler ile Verimlilik
Tesisin diğer gerekli noktalarına eklenecek Alıcı Vericiler
Tesisin Finans ile direkt iletişimi
Tüm Tesisin Artık Konuşması 
Üst Yönetimin olayların Önemli Özetlerini görmesi

Kısaca Uluslararası araştırma raporlarına göre min %21 Finansal yıl sonu kar artışı… 
 
NASIL YAPIYORUZ ?

MEVCUT VEYA YENİ KURULACAK OLAN İŞLETMELER NEREDEN BAŞLAMALI?

Endüstri 4.0 ı tek başına akıllı üretim ile sınırlı tutamayız. Üretimi etkileyen süreçlerin de bu kapsamda yenilenmesi ve akıllı hale getirilmesi gerekiyor.

Müşteriden Tedarikçi ağına Üretime tümünü kapsayan süreç

Geleneksel yapıdaki mevcut bir üretim işletmesi nasıl akıllı fabrika haline dönebilir? 

Akıllı fabrikanın yönetim ve işleyiş şartları ve kuralları nelerdir? 

AR-GE yatırımlarına ve dönüşüm için gerekli yatırımlara bütçe içerisinde yer ayırmaları 

Dijitalleşme ve Otomasyon ,

Firma Yatay - Dikey entegrasyon ,

Tesis Fabrika içindeki hammedelerin , makinelerin, üretim hatlarının, konveyörlerin ,Stok  Lojistik , Finans alanlarında Sensörler , İşaretler , Sayıcılar , üretilen alınan tüm bu Verilerin İşlenmesi ve Finansa aktarmak

Akıllı Fabrika mimarisinin kendi kendini organize eden sistemler sanal ortamında akıllı fabrikanın simülasyonu ve prototip tasarımı topladığımız Büyük Verilerin Yapay Zeka ile Mevcut ile en Verimlilik

DİKEY ENTEGRASYON:

Tüm Tesis ve Fabrika sistemi içindeki tüm bölüm, sistem, bilgisayar, makine, iş terminali, cihaz ve araçları birbiri ile ilişkilendirip haberleştirme yeteneğine yükselten dikey proses entegrasyondur.

Bir fabrika, üretim için gerekli olan çok sayıda alt sistem, teçhizat, araç, alet ve nesneyi içerir. Bunların bazıları fiziksel akış, bazıları ise enformasyon akışı amacıyla kullanılır. Bu nesneler arasında kurumsal planlama, üretim yönetimi, imalat ve denetim gibi faaliyetlerde kullanılan sensorları, motorları, vanaları ve benzerlerini sayabiliriz.

Değer zincirinin ; sinyalleri doğrudan kurumsal kaynak planlamasına (ERP) akarak bu üretim sisteminin oluşumuna ve işleyişine akıllı dahili olur. 

Proses Entegrasyonu ;  IoT Nesnelerin interneti ile fabrikadaki tüm makine ve ekipmanların dikey entegrasyonu sağlanarak anlık izlenebilme ve sürekli iyileştirme sağlanabilmektedir.

YATAY ENTEGRASYON:

İşletmenin kendi dışında yer alan ekosistem, yardımcı yan sanayilerle, tedarikçilerle, lojistik firmaları, Finans kuruluşları, Sigorta şirketleri, Dağıtıcılarla, Üreticilerle vs. endüstriyel internet üzerinden benzer ya da eş düzeyli etkileşimini sağlayan yatay entegrasyondur.

Bu işletmeler arasında ihtiyaca bağlı olarak Hammadde, Malzeme, Yarı mamul, Hizmet, Enformasyon, Lojistik, Stok, Finansman vb. akışlar gerçekleşir.

Dijital Mühendislik 

Sistemlerin ve süreçlerin aynı ara yüzleri kullanarak uçtan uca dijital mühendislik sistemleri entegrasyonu ve müşteriler dahil Sistem Bütünlüğüdür.

İşletmenin, insanlara özelleştirilmiş, daha nitelikli ürün ve hizmetler sunabilmesini desteklemek üzere tüm değer zinciri boyunca mühendislik sistemlerinin uçtan uca entegrasyonudur.

SONUÇ ;  FABRİKASI NEYİ AMAÇLAR VE SİZE NE SAĞLAR?

1.Sipariş Üretim Planlaması
2.Satınalma 
3.Üretim takibinin online ve anlık olarak yapılması
4.Zamanın kullanımında yüksek kaliteye ulaşmak
5.Kayıp zamanların, duruşların anlık olarak görülmesi
6.Üretimde, hızla artan bir verimlilik sağlamak
7.Minimum maliyet, yüksek rekabet gücü kazandırmak
8.Amortisman ve işçilik giderlerinde maksimum iyileştirmeyi sağlamak
9.Üretimden anlık veri akışı ile birlikte sağlıklı ve doğru planlama yapabilmek.
10.Makinelerin ve iş istasyonlarının doluluk oranlarının anlık takibinin yapılması
11.İlgili siparişin ve iş emrinin an be an üretim sürecinin izlenebilmesi
12.Personel performansının gerçek değerler ile tespit edilmesi
13.İyileştirme çalışmaları için gerekli bilgilerin gerçek değerleri ile istenilen her zamanda alınması
14.Verilere, her zaman ve hızlı bir şekilde istenilen her yerden online olarak ulaşılabilmesi
15.Kayıplarda ve hatalarda insan faktörünü ortadan kaldırarak hatalar ve gecikmelerin önüne geçilmesi
16.Makine ve İş istasyonu kapasite kullanım oranlarının takibinin yapılabilmesi
17.Stok Maliyetlerini düşürmek
18.Lojistik planlamalar yapmak
19.Finansal Verilerin Otomatik işlenmesi
20.ERP ve CRM Optimizasyonu
21.Personel, Makine ve İş İstasyonunun performans ölçümünün doğru yapılabilmesi
22.Otomatik Bakım Planları oluşturulması Durma Maliyetlerinin düşürülmesi

Önemli Özet Yönetici Özetlere direkt ulaşım.

 
Ürünler & Çözümler
Endüstri 4.0, IoT, Yapay Zeka AI
Veri Merkezleri
Robotlar
Elektrik Mekanik Sistemler
Entegre Güvenlik Sistemleri
Yazılım ve Siber Güvenlik
Insaat
Servis
Sektörel Çözümler
Sanayi Tesisleri
Makine Tesis ve İnşaat
Kamu ve Özel Veri Merkezleri
Kamu ve Özel Big Data, Bulut, Yapay Zeka
Rüzgar ve Güneş
Ulaştırma ve Lojistik
Savunma Sanayi
Şirket
Basın
İş ve Kariyer
Biz Kimiz
Referanslar
İş Ortakları
Belgeler
Kataloglar
İletişim
Vakıf
CEO Mesajı
Bize Ulaşın
Merkez / Ar&Ge : 2041 Sok. No : 10
Beysukent / Çankaya / ANKARA
Tel : +90 0312 441 1652
Gsm : +90 0533 057 9494

Sosyal Medya Kanallarımızı Takip Edin

Tüm Hakları Türk Teknoloji A.Ş. Tarafından Saklıdır. © 2020

Sanayi Tesisleri


TESİSLER ve FABRİKALARDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM

ÜCRETSİZ KEŞİFLERİNİZ İÇİN RANDEVU ALINIZ.

AKILLI TESİSLER


Konuşan Tesisler
Konuşan Makinalar


ULUSLARARASI ARAŞTIRMA SONUÇLARI ;

Dijital Dönüşüm ; 

Yüksek Kaliteli Ürün ( Satınalma Personellerinin ilk Tercihi )
Yüksek Verimlilik ( Tesis Yöneticlerinin İlk Tercihi )
Enerji Tasarrufu ( Tesis Bütçe Finans Yöneticilerinin İlk Tercihi )
İzleme ve Anlık Rapor( Yöneticilerin İlk Tercihi )

Bağlantılı fabrika; Tesis Makine otomasyonunu ve kurumsal IT yi sorunsuz bir şekilde entegre ederek ilgili verilerin çoğaltılmasına, toplanmasına ve değerli veri , yapay zeka ile Akıllı Tesis olanak tanır

Akıllı fabrika; akıllı veri analizi ve değerlendirme özellikleri sağlayarak kestirimci bakım, süreç iyileştirmeleri ve kaynak, enerji ve atık unsurlarının azaltılması hedeflerini hayata geçirir

Kollaboratif fabrika; insan ve makine arasındaki etkileşimi daha da geliştirerek, insanın sezgisel, esnek, bilgili ve adaptif yetenekleri ile makinenin tekrarlanabilirlik, doğruluk, güç, hız, otonomi ve bağlantı yeteneklerini bir araya getirir

Mobil robotlar, "Akıllı Fabrikalarda" üretimi hızlandırıyor 

Kaynak Teknolojileri ;

Otomotiv ve yan sanayiden den ,Beyaz eşyadan ağır sanayine Kaynak teknolojisini kullanarak üretimin kalitesini arttırıp; düşük enerji sarfiyatı ile maliyetini azaltan özel sistemler kuruyoruz.

Montaj Hattı Uygulamaları 

Size Özel Uygulama yazılımı ile baştan sona bir montaj hattı tasarlıyabiliyoruz. Tasarımını yaptığımız hatların kurulumunu en kısa sürede tamamlayıp verimlilik amacı yüksek olan hatları kuruyoruz.

Lineer Modüller 

Trigerli, krameyerli ve vidalı kompakt çözümler ile hıza, yüke ve stroğa göre çözümler üretiyoruz. Kullandığımız modüllerde yardımcı ürünler ile yüksek kaliteyi ve çözümü sunuyoruz.

Kartesyen Sistemler Robotlar

Farklı ihtiyaçlar için özelleştirilebilen mega kartezyan robot çözümleriyle üretim verimliliğini arttırmak. Geliştirdiğimiz modüler çözümlerle ihtiyaca yönelik çözümler üretiyoruz.

Transfer Sistemler

T4 serisi robotlar, dinamik servo motorları ve kalite kontrol uygulamalarındaki uzmanlığımız sayesinde her koşulda sorunsuz çalışan transfer sistemleri yapıyoruz.

Kontrol Elektrik Sensör Sinyaller

Elektromekanik silindirler pnömatik ve hidrolik silindirlere göre daha yüksek performanslı bir alternatif ve enerji verimliliği sunar. Yüksek güçlerde de bu aktüatörlerden faydalanılabilir.

PLC Otomasyon Sistemleri

Endüstriyel otomasyon alanında kaliteli ürünlerin yetkili servis ve bayiliğini üstlenen firmamız, satış sonrası teknik destek ve tecrübelerini müşterileri ile paylaşmaktadır. TTG  Endüstriyel otomasyonda; 

PLC, programlanabilir emniyet röleleri, ışık bariyerleri, sensör ve yan ürünleri ile, tahrik gruplarında ise; Robot, Servo sürücü-motor, Elektrikli kaynak, vidalayıcı, doğrusal hareket sistemleri, redüktör ve bağlantı ekipmanları, hidrolik ve pnömatik projelendirme ve ürün tedariğini Tam çözüm sağlamaktayız

EC 61313-3 standardına sahip, piyasada tanınan marka PLC lerin tedariği ve satış sonrası hizmetlerinin yanı sıra, en yaygın protokollere (Profinet, Profibus, EtherCat, Ethernet/IP ve SercosIII) sahip herhangi marka bir PLC ile, tüm ürünlerimizin haberleşmesini sağlıyoruz. Ürünlere özel hazırladığımız program alt yapı (Robotlar, Servo sürücü, RFID, PID v.b.) uygulamalarını müşterilerimize açık kodlu olarak paylaşıyoruz. Yüksek güvenlik standartlarıyla devreye aldığımız tüm sistemlerde, başta işçi güvenliği olmak üzere, makine ve ürün güvenliğini de aynı ölçüde önemsemekteyiz. Bu alanda, beyaz eşya, otomotiv, demir çelik, gıda ve imalat sektörlerindeki lider firmalara aktif olarak ürün tedariği ve satış sonrası hizmetlerimiz devam etmektedir.

Servo sistemler

Üretim hatları veya yardımcı sistemler konusunda anahtar teslim makineler yapmaktayız. Ağırlıklı, yapıştırma, gruplama, transfer, taşıma, kesme, yazıcı markalama ve paketleme sistemlerinde anahtar teslim, tasarım proje ve devreye alma hizmetlerini vermekteyiz. Fabrikamızda, deneyimli kadromuz ile tüm aşamalarını kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz projelerimizde, müşteriye özel çözümler sunarak, ekonomik sistemler üretiyoruz. Yüksek kaliteli ürünler kullandığımız tüm projelerimizde garantili ve yüksek güvenlikli ekipmanlar kullanılmaktadır.

Pnömatik sistemler 

Mekatronik Sistemler
Otomasyon Sistemleri ve Elektronik Sanayi
Robot Teknolojileri  
Haddeleme, bükme ve çekme gibi şekil verme işlemleri öne çıkan sektörlerdir.
Demir çelik sektöründeki tecrübemiz gerekse robotik otomasyon alanındaki örnek projelerimizle pnömatiğin kullanıldığı her alanda proje, satış  ve satış sonrası teknik destek sunabilmekteyiz.

Direnç Kaynak Teknolojileri 

Orta frekans (MFDC) kaynak sistemleri ile daha az enerji harcayarak, daha kaliteli sonuçlar elde edilebilmektedir. Sağladığı enerji tasarrufu ile ön yatırım maliyetini kısa sürede amorti eden MFDC kaynak sistemleri, günümüzde en çok tercih edilen direnç kaynak sistemleridir. MFDC sistemlerde, Akım, Gerilim, Direnç (UIR) regülasyonlu Adaptif kontrol uygulaması da yer almaktadır. Bu uygulama ile değişken ortamlarda bile ilk günkü kaynak kalitesi yakalanmaktadır.  Montajı ve devreye alması dakikalar için gerçekleştirilen adaptif kontrol uygulaması yüksek kalite istenen üretim hatlarında kullanılmaktadır.

AC ve MFDC sistemler ile Punto, Projeksiyon ve Dikiş kaynak işlemleri yapılabilmektedir. Bilgisayara yüklenen uygulama ile veya harici panel kullanarak programlanan kaynak ünitelerimiz, basit ve karmaşık kaynak işlemlerinde en yüksek kaliteyi sağlamaktadır. Hazır robot alt yapısı da yer alan kaynak ünitelerimizde, farklı tabancalarla çalışma imkanının yanı sıra, yaygın protokol desteği ile PLC kontrollü çalışabilmektedir. Harici Ethernet kartı seçeneği ile çok sayıda üniteye bilgisayar ile bağlanmak mümkündür.

Vidalayıcı ve Sıkıcı Sistemler

Otomotiv ve montaj endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörde elektrikli vidalayıcı sistemleri görmek mümkündür. Vidalamada kalitesinde hassasiyet ve süreklilik, ürün kalitesini doğrudan etkilemektedir.  Elektrikli vidalayıcılarla, pnömatik vidalayıcılara göre daha kaliteli sonuç elde edilirken, %50 enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

HKTM, tedarik ettiği elektrikli vidalama üniteleri ve sıkma aletleri ile geniş bir kullanım alanına hitap etmektedir. Vidalayıcı üniteleri, yaygın protokollerde haberleşme desteği verirken, genişletilebilir el üniteleri seçenekleri ile her sektöre uygun çözümler sunabilmekteyiz. Manuel, yarı otomatik veya tam otomatik genişletilebilir el aletleri ile değişken üretim hatlarında bile en kesin çözümü sunabilmekteyiz.

Otomotiv sektörünün kullandığı VDI/VDE 2862 bağlantı standardına sahip vidalayıcı ünitelerimizdeki, sezgisel programlama ara yüzü ile manual istasyonlarda bile yüksek kalite standartı yakalanmaktadır.  Ayrıca her sıkma işlemi için raporlama özelliği ile kalite kontrolü en üst düzeyde sağlamak mümkündür.
Sensörler, RFID & Fieldbus

Günlük yaşantımızda otomatik kapılardan , otomobil park sensörlerine kadar kullanım alanı bulan sensörler güvenlik , enerji tasarruf, düşük maliyet, basit çözüm yöntemleri sunduğu gibi endüstriyel alanda da benzer şekilde çözümler getirmektedir.

Kurulmak istenen bir sistemde sıcaklık , basınç, akış , eğim, uzunluk, metal vb. gibi bir çok alanda algılama  gerçekleştirebiliyoruz. Dilersek makine veya sistem ihtiyacına göre farklı algılama teknik / ürünleri ile  aynı iş için farklı çözümler sunarak , maliyet , güvenlik, basitlik gibi konularda opsiyon getirebiliyoruz.

RFID

Radyo Frekanslı Tanıma (Radio Frequency Identification-RFID) teknolojisi, canlı ve cansız her türlü nesnenin dokunmadan belirli bir  mesafeden tanınmasında ve izlenmesinde kullanılır. Oldukça eski bir teknoloji olan RFID nin kullanımı, İkinci Dünya Savaşı yıllarına kadar uzanmaktadır.

RFID teknolojisi 3 temel bileşenden oluşur:
RFID Etiket
RFID Yazıcı / Okuyucu
Programlama Aracı

Günümüzde RFID teknolojileri giderek artan büyük bir oranda dünya genelinde ve ülkemizde yaygınlaşmakta ve birçok sektörde kullanılmaktadır. Otomotiv, akaryakıt, lojistik, perakendecilik, tarım, sağlık, ilaç, tekstil, finans, bankacılık, enerji, kamu, üretim, güvenlik, turizm gibi birçok sektörde geniş uygulama alanlarında aktif ve yaygın olarak kullanılmaktadır.RFID teknolojiler operasyonel maliyetleri oldukça azaltmakta, iş akışlarını hızlandırmakta, verimliliği ve karlılığı artırmaktadır.Tasarlamak istediğiniz sistemlere alternatif olarak sunabileceğimiz RFID teknolojisiyle daha hızlı, takip edilebilir, prosesinizi insan faktöründen bağımsızlaştıran güvenilir çözümler ile destek sağlayabiliyoruz. Kuracağımız sistemlerde istenilen her an ürününüze ait üretim bilgilerine ulaşabilir , Üretim zinciri içinde uygulama yapacak görevlilerin yapabileceği hataları  engelleyebilir, üretiminizi daha verimli hale getirebilir, stoklama bilgilerinizi  hatasız olarak girilebilirsiniz.

Hareket Kontrol Uygulamaları

Sürücü tabanlı sac sürme, açıcı ve uçar makas sistemlerinin yanı sıra; dilme, transfer, gruplama, yazıcı, markalama kaynak sistemlerinde de çözümler sunmaktayız.

MEKANİK ÜRÜNLER

Dozajlı Enjeksiyon Sistemi
Besleme Pompaları
Hortumlar
Malzeme Uygulayıcı (Valf veya tabanca)
Akışkan Düzenleyici
Yağlama Sistemleri
Güç Akım sistemleri Kaplin Tork
Montaj sistemleri manuel üretim sistemleri ve TS1, TS2, TS5 ve Varioflow, Active Mover Transfer sistemleri
Doğrusal Hareket sistemleri
sektörler:
Beyaz eşya da, Yapıştırma, gruplama, kalite kontrol ve kaynak hatları ile sac sürme, dilme, transfer sistemleri,
Otomotiv de Robotlu ve manual MFDC Kaynak sistemleri, boya hatları, transfer ve kalite kontrol uygulamaları,
Demir Çelik te, Ark ocakları, Pota ocakları projeleri, Enerji Saving, hidrolik pres, uçar makas, sac sürme, dilme hattı otomasyonları,
Gıda da, dolum, paketleme, transfer ve gruplama sistemleri,
ve tüm bu sistemlerin revizyonlarını gerçekleştirmekteyiz.

Planlanladığınız Üretimlerin , En Az Maliyet ile Üretmenizi , 
PlanlaMAdığınız Üretimlerin Ne olursa olsun Üretmemeniz ,
Kesinlikle Hatalı Ürün Üretmemeniz ,
Gereksiz Stok Üretmemeniz ,
Önemli İnsan Hataları önlemek, 
Verimsiz Tüm Akışları kaldırmak,
Makine ve Tesis Ön Önleyici Bakımlar ile Durma Sürelerini düşürmek,
Zaman ve Kaynakların tam kullanımları
Üstün Kaliteli Ürün Üretmek
Düşük Stok Maliyetleri ve Lojistik
Finans
ERP CRM optimizasyonu
İzlenebilir Tesis
Özel Yönetici Anlık kolay ulaşılabilir Raporlar

Büyük Küçük Makine Sistemler ve Nesnelerin herbir fiziksel sistemlerin Konuşması ,
Siparişten , Hammadde Tedarik , Üretimden , Stok Lojistik ve Finans ile sonuçlanan İş ,
Tüm Süreçler sonunda Kısa ama Net Yönetici Özetleri ,

Tesiste ;

Üretim tesisleri ile uçtan uca tüm birimler arasında gerçek zamanlı olarak veri ve bilgi alışverişleri ve işlenme ,
Ürün tasarımı, geliştirilmesi ve üretilmesi için gerekli veri ve bilgi ,
Plansız Hammadde ve kaynak tüketimi bitirmek , 
Verimlilik ile en az Enerji Tüketimi ,
Kendi kendini organize eden ve üretim yöntemleri sayesinde üretim süreçleri
Enerji, İnsan, Makine Yatırımlar planlama 

Robotlar ,

Öğrenebilir Makinalara Dönüşüm 
Yapay zeka üretim süreçleri
İş sağlığı ve güvenliği Robotlar , Akıllı Sistemler ile sağlanarak azaltılmak 
Çalışma saatleri düşürmek
Endüstri 4.0 a uyum sağlayan firmaların küresel pazarda payı büyümekte, üretim sanal dünya ile daha iç içe geçmeye başlamaktadır.

Özetle ;

Makinalarınız eklenecek Sensörler ile Iot ( Nesnelerin İnterneti ) formu ,
Makinalarınızdan alınan du bilgiler ile Verimlilik
Tesisin diğer gerekli noktalarına eklenecek Alıcı Vericiler
Tesisin Finans ile direkt iletişimi
Tüm Tesisin Artık Konuşması 
Üst Yönetimin olayların Önemli Özetlerini görmesi

Kısaca Uluslararası araştırma raporlarına göre min %21 Finansal yıl sonu kar artışı… 
 
NASIL YAPIYORUZ ?

MEVCUT VEYA YENİ KURULACAK OLAN İŞLETMELER NEREDEN BAŞLAMALI?

Endüstri 4.0 ı tek başına akıllı üretim ile sınırlı tutamayız. Üretimi etkileyen süreçlerin de bu kapsamda yenilenmesi ve akıllı hale getirilmesi gerekiyor.

Müşteriden Tedarikçi ağına Üretime tümünü kapsayan süreç

Geleneksel yapıdaki mevcut bir üretim işletmesi nasıl akıllı fabrika haline dönebilir? 

Akıllı fabrikanın yönetim ve işleyiş şartları ve kuralları nelerdir? 

AR-GE yatırımlarına ve dönüşüm için gerekli yatırımlara bütçe içerisinde yer ayırmaları 

Dijitalleşme ve Otomasyon ,

Firma Yatay - Dikey entegrasyon ,

Tesis Fabrika içindeki hammedelerin , makinelerin, üretim hatlarının, konveyörlerin ,Stok  Lojistik , Finans alanlarında Sensörler , İşaretler , Sayıcılar , üretilen alınan tüm bu Verilerin İşlenmesi ve Finansa aktarmak

Akıllı Fabrika mimarisinin kendi kendini organize eden sistemler sanal ortamında akıllı fabrikanın simülasyonu ve prototip tasarımı topladığımız Büyük Verilerin Yapay Zeka ile Mevcut ile en Verimlilik

DİKEY ENTEGRASYON:

Tüm Tesis ve Fabrika sistemi içindeki tüm bölüm, sistem, bilgisayar, makine, iş terminali, cihaz ve araçları birbiri ile ilişkilendirip haberleştirme yeteneğine yükselten dikey proses entegrasyondur.

Bir fabrika, üretim için gerekli olan çok sayıda alt sistem, teçhizat, araç, alet ve nesneyi içerir. Bunların bazıları fiziksel akış, bazıları ise enformasyon akışı amacıyla kullanılır. Bu nesneler arasında kurumsal planlama, üretim yönetimi, imalat ve denetim gibi faaliyetlerde kullanılan sensorları, motorları, vanaları ve benzerlerini sayabiliriz.

Değer zincirinin ; sinyalleri doğrudan kurumsal kaynak planlamasına (ERP) akarak bu üretim sisteminin oluşumuna ve işleyişine akıllı dahili olur. 

Proses Entegrasyonu ;  IoT Nesnelerin interneti ile fabrikadaki tüm makine ve ekipmanların dikey entegrasyonu sağlanarak anlık izlenebilme ve sürekli iyileştirme sağlanabilmektedir.

YATAY ENTEGRASYON:

İşletmenin kendi dışında yer alan ekosistem, yardımcı yan sanayilerle, tedarikçilerle, lojistik firmaları, Finans kuruluşları, Sigorta şirketleri, Dağıtıcılarla, Üreticilerle vs. endüstriyel internet üzerinden benzer ya da eş düzeyli etkileşimini sağlayan yatay entegrasyondur.

Bu işletmeler arasında ihtiyaca bağlı olarak Hammadde, Malzeme, Yarı mamul, Hizmet, Enformasyon, Lojistik, Stok, Finansman vb. akışlar gerçekleşir.

Dijital Mühendislik 

Sistemlerin ve süreçlerin aynı ara yüzleri kullanarak uçtan uca dijital mühendislik sistemleri entegrasyonu ve müşteriler dahil Sistem Bütünlüğüdür.

İşletmenin, insanlara özelleştirilmiş, daha nitelikli ürün ve hizmetler sunabilmesini desteklemek üzere tüm değer zinciri boyunca mühendislik sistemlerinin uçtan uca entegrasyonudur.

SONUÇ ;  FABRİKASI NEYİ AMAÇLAR VE SİZE NE SAĞLAR?

1.Sipariş Üretim Planlaması
2.Satınalma 
3.Üretim takibinin online ve anlık olarak yapılması
4.Zamanın kullanımında yüksek kaliteye ulaşmak
5.Kayıp zamanların, duruşların anlık olarak görülmesi
6.Üretimde, hızla artan bir verimlilik sağlamak
7.Minimum maliyet, yüksek rekabet gücü kazandırmak
8.Amortisman ve işçilik giderlerinde maksimum iyileştirmeyi sağlamak
9.Üretimden anlık veri akışı ile birlikte sağlıklı ve doğru planlama yapabilmek.
10.Makinelerin ve iş istasyonlarının doluluk oranlarının anlık takibinin yapılması
11.İlgili siparişin ve iş emrinin an be an üretim sürecinin izlenebilmesi
12.Personel performansının gerçek değerler ile tespit edilmesi
13.İyileştirme çalışmaları için gerekli bilgilerin gerçek değerleri ile istenilen her zamanda alınması
14.Verilere, her zaman ve hızlı bir şekilde istenilen her yerden online olarak ulaşılabilmesi
15.Kayıplarda ve hatalarda insan faktörünü ortadan kaldırarak hatalar ve gecikmelerin önüne geçilmesi
16.Makine ve İş istasyonu kapasite kullanım oranlarının takibinin yapılabilmesi
17.Stok Maliyetlerini düşürmek
18.Lojistik planlamalar yapmak
19.Finansal Verilerin Otomatik işlenmesi
20.ERP ve CRM Optimizasyonu
21.Personel, Makine ve İş İstasyonunun performans ölçümünün doğru yapılabilmesi
22.Otomatik Bakım Planları oluşturulması Durma Maliyetlerinin düşürülmesi

Önemli Özet Yönetici Özetlere direkt ulaşım.

 







Ürünler & Çözümler
Endüstri 4.0, IoT, Yapay Zeka AI
Veri Merkezleri
Robotlar
Elektrik Mekanik Sistemler
Entegre Güvenlik Sistemleri
Yazılım ve Siber Güvenlik
Insaat
Servis

Sektörel Çözümler
Sanayi Tesisleri
Makine Tesis ve İnşaat
Kamu ve Özel Veri Merkezleri
Kamu ve Özel Big Data, Bulut, Yapay Zeka
Rüzgar ve Güneş
Ulaştırma ve Lojistik
Savunma Sanayi

Şirket
Basın
İş ve Kariyer
Biz Kimiz
Referanslar
İş Ortakları
Belgeler
Kataloglar
İletişim
Vakıf
CEO Mesajı

Bize Ulaşın
Merkez / Ar&Ge : 2041 Sok. No : 10
Beysukent / Çankaya / ANKARA
Tel : +90 0312 441 1652
Gsm : +90 0533 057 9494

Sosyal Medya Kanallarımızı Takip Edin
Tüm Hakları Türk Teknoloji A.Ş. Tarafından Saklıdır. © 2020